0 Kč

REKLAMA

zmrzlina

Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina je nejlepší, to ví přece každý.  Už jen proto, že víte z čeho je vyrobená, zvlášť maminky malých dětí mají rády pod kontrolou to co jejich dětí papají. Výroba domácí zmrzliny může být velmi jednoduchá i složitější, záleží na vás.


NANUKY


K výrobě nanuků potřebujete formičky, které můžete běžně koupit v domácích potřebách. 

Pinterest.com

Do formičky vložte drobné ovoce

>> borůvky, rybíz, maliny<<

a nakrájené větší ovoce

>> jahody, broskve, třešně<< Dolijte oslazenou vodou, limonádou nebo džusem. Dejte do mrazáku.

Pinterest.com

Rozmixujte čerstvé ovoce

>> jahody, maliny, kiwi<<

nebo kompotované

>>meruňky, broskve, ananas<< 

podle potřeby doslaďte a nařeďte vodou, džusem nebo limonádou,  nalijte do formiček a dejte zamrazit.

Pinterest.com

Do ušlehané šlehačky přimíchejte zakysanou smetanu a tvaroh, oslaďte třtinovým cukrem a naplňte  formičky do poloviny, zbytek doplňte rozmixovaným ovocem

>> jahody, broskve, mango<<

Mírně promíchejte a dejte zamrazit.

REKLAMA

Formičky na zmrzlinu


Smetanová zmrzlina


Existuje nespočet receptů na domácí zmrzlinu, některé jsou i dost složité, připravili jsme vám návod na rychlou přípravu bez vaření, protože zmrzlina je přece určena k rychlé spotřebě.

Jahodová smetanová zmrzlina: Asi půl kila jahod omyjte a vložte do mixéru, přidejte jednu plechovku slazeného kondenzovaného mléka a dva kelímky 33% smetany. Vše nechte důkladně rozmixovat aby vám vznikla hladká a jemná hmota. Poté ji nalijte do dostatečně velké mísy a dejte do mrazáku. Hlídejte si čas a každou půl hodinu směs v míse důkladně promíchejte metličkou, asi po čtyřech hodinách získáte vláčnou krémovou zmrzlinu, kterou můžete ihned podávat nebo nechat na později.

příprava zmrzliny

Jednodušší variantou je použít zmrzlinovač, který se sám postará o správnou strukturu zmrzliny.

Ovoce můžete samozřejmě měnit podle vlastní chuti nebo můžete použít karamel, oříšky nebo čokoládu na vaření - rozpuštěnou, ale ne horkou. 


SORBET


Sorbet jsou rozmixované zmražené kousky ovoce. Máte-li kvalitní mixér můžete vyrábět zmrzlinu bez problému každý den. Pokud připravujete sorbet pro dospělé můžete přidat bílý rum nebo některý oblíbený likér.

Ovocná zmrzlina 

Vložte do mixéru zmražené kousky ovoce a spusťte mixer, přidávejte moučkový cukr nebo jiné sladidlo a dochucujte šťávou s citronu nebo pomeranče. 

Můžete smíchat víc druhů ovoce třeba lesní plody nebo banán s malinami či borůvkami.

Výhodou této zmrzliny je, že ji můžete připravovat po celý rok.

sorbet

Do mixéru můžete podle chuti přilít i trochu smetany, ale to už jsme zpátky u smetanových zmrzlin.

spotřebiče2.jpgKoupit ZDE.png